Yellow Bullet Forums banner
21 - 40 of 54 Posts
Dla rodzaju wyścigów, które uprawiam, i na wyścigach Summit Super Series, Hoosier płaci pieniądze za samochody Box i No Box. Goodyear płaci pieniądze profesjonalistom. Lubię biegać to, co może mi przynieść kilka dodatkowych groszy. Moje śmieci nie są tak szybkie jak większość, ale zawsze jeździłem na Hoosiers dla opon diagonalnych, teraz jeżdżę na radialach M/T, ponieważ próbuję czegoś nowego.

Steve

Discussion starter · #22 ·
P.S.
Chcesz prawdziwą oponę, powinieneś jeździć na slicku Goodyeara, tak jak każda profesjonalna klasa...
Chcesz podążać za masami w kwestii paliwa wyścigowego, więc powinieneś jeździć na slicku Goodyeara.
Zawsze byłem zdania, że powinieneś próbować naśladować to, co robią najlepsi. Jestem trenerem siły i kondycji i nazywam niektórych z najsilniejszych ludzi na świecie moimi przyjaciółmi i włączam jak najwięcej ich rzeczy do mojego treningu i moich klientów. Dlatego będę jeździł na Hoosierach. Dwa lata temu dobry przyjaciel, który jeździ M/T, pojechał ze mną na zawody Sonoma Nationals i przeszliśmy razem przez boksy i każdy samochód Super Gas, z wyjątkiem jednego, jeździł na Hoosierach. Był zszokowany, ja nie, ponieważ byłem już na kilku imprezach krajowych i sprawdziłem już, kto na czym jeździ. Dlatego będę jeździł na Hoosierach.

Discussion starter · #23 ·
Trenerze, dobrze widzieć, że zwracasz uwagę, a opony Hoosier są prawdopodobnie w stosunku 50:1 we wszystkich klasach NHRA Sportsman.

Jeśli planujesz dużo wyścigów na 1/4 mili, sugeruję wymianę obecnego tylnego przełożenia na zestaw 4,86. Nadal uważam, że nie ma dobrego powodu, aby używać tej dużej opony w swojej ciężarówce z tyłem podzielonym na pół, 32/14 to wszystko, czego potrzebujesz, a mniejsza, lżejsza opona jest warta ET/MPH.
JA, masz rację co do różnicy wagi, Ok, jestem przekonany.

Zawsze byłem zdania, że cokolwiek robią najlepsi, powinieneś próbować ich naśladować. Jestem trenerem siły i kondycji i nazywam niektórych z najsilniejszych ludzi na świecie moimi przyjaciółmi i włączam jak najwięcej ich rzeczy do moich treningów i moich klientów. Dlatego będę jeździł na Hoosier's. Dwa lata temu dobry przyjaciel, który jeździ M/T, pojechał ze mną na zawody Sonoma Nationals i przeszliśmy razem przez boksy i każdy samochód Super Gas z wyjątkiem jednego jeździł na Hoosier's. Był zszokowany, ja nie, ponieważ byłem już na kilku imprezach krajowych i sprawdziłem, kto na czym jeździ. Dlatego będę jeździł na Hoosier's.
LOL....
Cóż, najlepsi WSZYSCY jeżdżą na Goodyear, PS, TF, FC, TAD i wielu zwycięzcach w eliminacjach konkurencji....

A jeśli chodzi o wybór paliwa.... Muszą jeździć na Sunoco, NHRA nie pozwoli im jeździć na niczym innym.
Zatem najlepsi jeżdżą na oponach Goodyear, ....czy ty....
Nie sądziłem....

Posłuchaj JAFO....
On wie wszystko....

NIE.

Discussion starter · #25 ·
LOL....
Cóż, najlepsi zawodnicy WSZYSCY jeżdżą na Goodyear, PS, TF, FC, TAD i wielu zwycięzców w eliminacjach konkurencji....

A jeśli chodzi o wybór paliwa.... Muszą jeździć na Sunoco, NHRA nie pozwoli im jeździć na niczym innym.
Zatem najlepsi zawodnicy jeżdżą na oponach Goodyear, ....czy ty....
Nie sądziłem....

Posłuchaj JAFO....
On wie wszystko....

NIE.
Nie jeżdżę w klasach pro (top fuel, funny car, pro stock, pro stock motorcycle) i jestem pewien, że większość ludzi tutaj też nie. Mój samochód jest w zasadzie skonfigurowany jako samochód Super gas, więc to jest dla mnie ważne i prawie wszyscy jeżdżą na Hoosiers. Zastanawiam się, ilu zawodników z klas pro zmieniłoby się, gdyby mogli? Nawiasem mówiąc, większość zawodników pro mod jeździ na Hoosier's, w tym Stevie Fast. (Mistrz świata pro mod 2019)

Jeżdżę na Hosiers od lat. Mieszanka, której używałem, to chyba C05, a potem zmienili ją na kolejną twardszą mieszankę, może D06. Nie pamiętam bez sprawdzania, a nie jestem w warsztacie. Kiedy zmienili mieszankę, musiałem zmienić mnóstwo rzeczy, żeby działały. Nadal nie jestem zadowolony, bo ledwo skręcają w wieczornych rundach. Dwa lata temu jeździłem na zestawie MT i były prawie takie same, ale wolniejsze, co prawdopodobnie wynikało z tego, że miały dętki i były cięższe. Kupiłem je z już zamontowanymi kołami, prawie nieużywane, bo inaczej nie miałyby dętek.

16-calowe koła Hoosiers wydają się być bardzo popularne. W 15-calowych MT jest dla mnie o wiele bardziej wybaczający. Próbowałem 4 różnych Hoosierów i w moim samochodzie MT był znacznie bardziej konsekwentny. Nie mówię, że byłoby lepiej dla twojego, ale u mnie nawet się nie zbliża.

Dla mnie wszystkie główne marki wykonają zadanie dzięki dzisiejszej technologii opon i przeprowadzonym testom, co prawda niektóre mogą być nieco lepsze od innych. Ścigam się w klasie 10.00 index i 10.50 i mam tylko 650 KM. W zeszłym roku wygrałem mistrzostwa swojej klasy na oponie M&H, ale w tym roku zamierzam jeździć na sztywnej oponie Hoosier, aby sprawdzić, czy mogę trochę poprawić swoje czasy reakcji.

Widzę też wielu facetów jeżdżących na oponach Phoenix.

Przy 3000 funtach jest ciężki w porównaniu do wszystkich innych, z którymi chcę się ścigać. LOL! Ale jak facet od ciężarówek by to zrozumiał. Ile waży twój?
Mam 4600 funtów z kierowcą. Jeżdżę na oponach 30,5 x 10,5 Hoosier CO7. Bez dętek, ze śrubami do felg. Było 1,25 do sześćdziesiątki.

Mój domowy tor (Orlando) jest zawsze przygotowany radialnie. I wbijam je na 20 psi ciśnienia powietrza.

Mam CO7 na mojej super profesjonalnej szynie i nienawidzę ich z pasją. Wstrząsają uczuciami z moich zębów i mam tego dość. Przechodzę na M/T lil bubba's, tak jak mam na moim Top dragster i nie oglądam się za siebie.

Discussion starter · #34 ·
Mam 4600 funtów z kierowcą. Jeżdżę na oponach 30,5 x 10,5 Hoosier CO7. Bez dętek, ze śrubami do felg. Było 1,25 do sześćdziesiątki.

Mój domowy tor (Orlando) jest zawsze przygotowany radialnie. I wbijam je na 20 psi ciśnienia powietrza.
Wow 4600 funtów z kołami w powietrzu. Szalone rekwizyty

Mam CO7 na mojej super pro rail i nienawidzę ich z pasją. Wytrząsają uczucia z moich zębów i mam już dość. Przechodzę na M/T lil bubba's, tak jak mam na moim Top dragster i nie oglądam się za siebie.
Bingo, mój samochód trzepotałby ścianami bocznymi za każdym razem, gdy próbowałem Hoosiers. W końcu wprowadzili sztywniejszą ścianę boczną 33x15x15, która jest mieszanką DO6. MT nigdy nie stanowiło problemu.

CO7 są zbyt sztywne dla lekkiego dragstera. DO5 działałoby o wiele lepiej.
Teraz jesteś ekspertem od opon w wątku, który założyłeś, pytając o opony i mieszanki Hoosier....
Cholernie zabawne....

Miło poznać 1-milionową nazwę użytkownika Eda Bigleya.
FYI, D05 i C07 to struktura mieszanki, która nie ma nic wspólnego z wytrzymałością ścian bocznych, to byłaby niestywna lub zwykła ścianka boczna i sztywna ścianka boczna....

Mkay tam babeczki....

Discussion starter · #38 ·
Now you're an Expert on tires in a thread you started asking about Hoosier tires and compounds....
Too damn funny....

Nice to meet Ed Bigley's 1 millionth screen name.
FYI, D05 and C07 is the compound structure, nothing to do with side wall strength, that'd be non stiff or regular sidewall and Stiff side wall....

Mkay there cupcakes....
RC, masz rację, DO5 i CO7 to mieszanki, a CO7 jest wyraźnie twardszy niż DO5. Ale istnieje kilka mieszanek CO7 ze sztywnymi ścianami bocznymi i do tego się odnosiłem. Nie znam Eda Bigleya i nie jestem ekspertem.

RC, masz rację, DO5 i CO7 to związki, a CO7 jest inaczej twardszy niż DO5. Ale istnieje kilka związków CO7 ze sztywnymi ścianami bocznymi i do tego się odnosiłem. Nie znam Eda Bigleya i nie jestem ekspertem.
Zachowałeś się jak ekspert, mówiąc, że związek CO7 jest zbyt sztywny dla dragstera... LOL
On nie powiedział, że używa sztywnej ściany bocznej...

21 - 40 of 54 Posts