Yellow Bullet Forums banner

Holley dominator bez pompy paliwa

5.6K views 16 replies 7 participants last post by  Pro Stock John  
#1 ·
Robię 82 SWB Sliverodo. Silnik to LS6 z ZO6 2001 vet. Skrzynia biegów to 4L80e. Mam 12 V i masę podłączoną do akumulatora, mały czerwony przewód do 12 V stałego, czerwony i biały przewód do 12 V po włączeniu zapłonu. Czarny przewód do dobrej, czystej masy. Każda wiązka cewek do tyłu głowic. Cewki zapłonowe działają. Pompa paliwa się nie włącza. Wczoraj się włączała, ale tylko po pierwszym przekręceniu kluczyka, ale nie podczas rozruchu. Dzisiaj w ogóle się nie włącza. Brak zasilania z przewodu pompy, zielony przewód. Co tu pomijam? Przesłałem dwa różne podstawowe ustawienia, bez pomocy.

#5 ·
Nawiasem mówiąc. Na pompie paliwa przekaźnika i wtryskiwaczach pochodzą z tego samego słupka. Więc jeśli pompa nie działa, wtryskiwacze nie działają. Cewki informują ECU, aby włączyć pompę. Ale cewki działają, ale pompa i wtryskiwacze się nie włączają.

#9 ·
To jedna rzecz, której nie pozwalam mocy Holley.

Mam pompę paliwa podłączoną bezpośrednio do akumulatora za pomocą przekaźnika SS. Jedyne, co robi Holley, to impulsowanie przekaźnika za pomocą wyjścia PWM. Pompa włącza się po wykryciu obrotów.

Przed użyciem PWM używałem po prostu przełącznika. Nie podobało mi się, że pompa paliwa pracuje, gdy kluczyk jest włączony.

Zasilam również mój ECU za pomocą przełącznika, więc mogę spojrzeć na Holley bez włączonego kluczyka i wyregulować wyjście PWM pompy paliwa bez kluczyka.

#11 ·
Cóż, miałem dzisiaj trochę za dużo pomocy. Mój przyjaciel przyszedł i chciał trochę pomóc. Więc dałem mu obcinaczkę i kazałem odciąć kilka opasek zaciskowych, bo miałem lepszy sposób na ich zawieszenie. Cóż, odciął je, musiał wyjść, więc trochę porozmawialiśmy. Kiedy wyszedł, wszedłem tam i zrobiło mi się niedobrze. Przeciął mój kabel USB na pół. Co nie byłoby wielkim problemem, ale mój jest podłączony na stałe.

#12 · (Edited)
Cóż, miałem dzisiaj trochę za dużo pomocy. Mój znajomy przyszedł i chciał trochę pomóc. Więc dałem mu obcinaki i kazałem obciąć kilka opasek zaciskowych, bo miałem lepszy sposób na ich zawieszenie. Cóż, obciął je, musiał wyjść, więc trochę pogadaliśmy. Kiedy wyszedł, wszedłem tam i zrobiło mi się niedobrze. Przeciął mój kabel USB na pół. Co nie byłoby wielkim problemem, ale mój jest podłączony na stałe.
Robią kabel magistrali CAN, który robi to samo.

Nie będziesz potrzebować USB

#16 ·
Mój ma cztery przewody wychodzące z ECU. Czarny, czerwony, biały i żółty. Mam nowy z przewodami w tym samym kolorze. Przewody wychodzące z ECU mają w sobie włókno. Przewód jest aluminiowy. Nowa wiązka przewodów jest miedziana, bez włókna. Poszedłem dalej i dokonałem naprawy. Nie zadziałało. Albo muszę usunąć pasma włókien, albo ich nie lutować.