Yellow Bullet Forums banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
120 Posts
Discussion Starter · #1 ·
DOSE ANYONE HAVE ANY SUGGUSTIONS , I MADE 4 PASSES ON A NEW COMBO WITH A MOROSO 4 VANE VACUUM PUMP AND VACUUM LOOKED GOOD ACROSS THE LINE ABOUT 14 ,BUT AFTER THE 4 PAS HEARD A NOISE AND THE VACUUM PULL UP THE CENTER OF MY STEEL OIL PAN AND WAS HITTING THE BALANCE WEIGHT ON THE CRANK SHAFT , THE ONLY THING THAT STOPPED IT WAS THE MAIN CAP , ANYBODY THANKS FOR ANY SUGGESTIONS,DARREN
 

·
Registered
Joined
·
435 Posts
If it wasn't regulated down to a normal level the 4 vane can draw too much vacuum in some cases, add a regulator to it.....
 

·
Registered
Joined
·
6,312 Posts
Do you have a guage inside the car so you know it only has 14 inches of vacuum in the motor? I run a Moroso enhanced pump and a Moroso aluminium pan and it has 14 inches and it's been fine 140 passes now. Only thing I can think of is the thing is seeing too much vacuum inside the motor. Maybe the regulator can't vent enough or something? RM
 

·
Registered
Joined
·
435 Posts
OOPS, I figured it might not of had one.... Not sure now, Your post makes me think you have run data
" across the board " If it is not drawing too much vacuum, the pan just must be too close to deal with it. I would probably pull the pan and see if a stiffiner is plausable in the area of the rub to just keep the two apart.
 

·
Registered
Joined
·
6,312 Posts
My motor will only go to about 16 inches of vacuum. I run mine at 14 max but if you had a well sealed motor it could go lower than that I suppose. RM
 
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top